Wat

Beschut Wonen biedt gemeenschapswoningen aan in de omgeving van Leuven en Aarschot. Elke woning biedt plaats aan 3 tot 8 personen, iedere bewoner beschikt over een eigen bemeubelde kamer. Daarnaast zijn er de gemeenschappelijke ruimtes: woonkamer, eetplaats, keuken en badkamer.

Voor wie

Voor personen met een psychiatrische problematiek die ondersteuning nodig hebben op verschillende levensdomeinen: wonen, werken, relaties, financiën,… en waarbij het samenwonen met lotgenoten een meerwaarde kan betekenen.

Hoe     

Door middel van individuele gesprekken trachten we het persoonlijk herstel te ondersteunen. Daarnaast is er een wekelijkse bewonersvergadering. Begeleider en bewoners zitten dan samen om zaken aangaande het samenwonen te bespreken. De begeleider bewaakt het persoonlijk groeiproces, het groepsgebeuren en het samenleven tussen de bewoners.

Kostprijs

De maandelijkse kostprijs voor wonen met begeleiding wordt vastgelegd in de verblijfsovereenkomst en ligt tussen 480 en 580 euro (inclusief internet, Tv en nutsvoorzieningen). Dit bedrag wordt jaarlijks in februari geïndexeerd.

Volg ons op Linkedin